mandag den 28. december 2015

Tredje russisk titel til Volosozhar/Trankov

Volosozhar/Trankov udfører deres lange program ved de nationale mesterskaber (foto: RIA Novosti).

Rusland har verdens dybeste felt i parløb, og det blev demonsteret ved de russiske nationale mesterskaber 2015/16 i Ekaterinburg (selvom de regerende mestre Stolbova/Klimov måtte trække sig pga. hans rygsmerter).

De olympiske mestre Volosozhar/Trankov har ikke konkurreret meget denne sæson, men de virkede i topform i det korte program, som de vandt med en fejlfri fremførelse. I det lange program udførte de en stor triple twist, side-om-side triple tåloops og kast triple loop, men de havde småproblemer med side-om-side komboen, og hun faldt på kast triple flip. Ikke desto mindre gjorde de mere end nok til at snuppe deres tredje nationale titel.

Det blev en tæt kamp om sølv. De nykronede GPF-bronzevindere Kavaguti/Smirnov leverede et rent kort program, men de havde også problemer i det lange program: hun faldt på double axel sekvensen og havde step-out på både quad kast salchow og triple twist. Highlights var dog side-om-side triple tåloops og kast triple loop. Sølvet er deres syvende nationale medalje.

Også Tarasova/Morozov imponerede med et rent kort program. Parret debuterede en quad twist i det lange program, men en doublet salchow og et kikset axel lassoløft kostede dem mange point. Parret endte med bronze.

Astakhova/Rogonov løb et rent kort program og et solidt lange program, omend to elementer blev landet på to fødder. I dette stærke felt måtte de nøjes med en 4. plads for andet år i træk. Det nye par Zabijako/Enbert havde en god national debut med to nær rene løb omend af lidt lavere kvalitet. De tog en samlet 5. plads.

Bobrova/Soloviev vinder femte national titel i isdans

Bobrova/Soloviev udfører et løft i deres fridans ved de nationale mesterskaber (foto: RIA Novosti).

På papiret var isdansefeltet ved de russiske nationale mesterskaber 2015/16 utrolig tæt mellem 3-4 par. De unge par havde måske større scoringspotentiale, men i sidste ende blev det erfaring og stabilitet, som sejrede.

Sæsonens eneste GPF-isdansedeltagere Bobrova/Soloviev fortsætter deres stabile vej tilbage til topform efter en sæson ude med skade. Duoen leverede to solide danse, og dette blev belønnet med deres i alt femte nationale titel.

Sinitsina/Katsalapov vandt den korte dans med en ubesværet fremførelse, men de havde begge problemer deres twizzles (level 1) i fridansen - resten af elementerne var dog stærke. Samlet tog de en tæt 2. plads med sølv.

Det blev også en tæt kamp om bronze. Stepanova/Bukin fortsætter med de stabile løb, og de kunne efter to fine danse snuppe bronze for andet år i træk.

De forsvarende mestre Ilinykh/Zhiganshin fortsætter med at have nogle dumme fejl; de havde en skidt start, da hun havde et fald i den korte dans (ikke på et element). Parret gjorde et flot comeback i fridansen, men samlet forblev de på en tæt 4. plads.

Maxim Kovtun snupper tredje russiske titel

Kovtun udfører sit lange program ved de nationale mesterskaber (foto: Sovsport.ru)

De russiske nationale mesterskaber 2016 fandt sted den 23.-27. december 2015 i Ekaterinburg, Rusland. Herrernes konkurrence var som så ofte uforudsigelig, men det ser ud til, at den nye generation endelig er klar til at tage over.

Den forsvarende mester Maxim Kovtun kom sig over en skuffende sæsonstart. Han vandt det korte program, hvor han landede to quads, men faldt på sin triple axel. I det lange program landede han tre quads (to lidt usikre) samt fire triple spring. Kovtun vandt ligeledes dette segment og kunne samlet tage sin tredje nationale titel.

Mikhail Kolyada har leveret solide resultater denne sæson, men den 20-årige herre har hidtil været under radaren. Han leverede et rent kort program med quad tåloop-triple tåloop. I det lange program landede han en quad tåloop og seks store triple spring, omend et par af disse havde en usikker landing. Sølv er hans første nationale medalje.

16-årige Alexander Petrov var ikke favorit til en medalje, men han kunne løbe to rene programmer, dog uden nogle quads. Den regerende nationale juniormester kunne dermed snuppe bronze. Gordei Gorshkov overraskede også med to solide løb og kunne forbedre forrige års placering med én plads.

Veteraner Sergei Voronov og Konstantin Menshov havde dyre fejl på de store spring i begge løb, og de måtte nøjes med en henholdsvis 5.- og 7. plads. Den nykronede JGPF-sølvvinder Dmitri Aliev endte på en 6. plads.

Rostelecom Cup-sølvvinder Adian Pitkeev lå på en 3. plads efter det korte program, men han havde en nedsmeltning i det lange program med dyre pops (pga. rygskade?). Den regerende bronzevinder faldt til en skuffende 9. plads.

Obs: tidligere VM-bronzevinder Artur Gachinski har annonceret, at han stopper karrieren pga. skader. Han har ikke konkurreret denne sæson.