onsdag den 4. november 2015

Cup of China 2015 forudsigelser - Herrer

Yan, Fernandez, Voronov og Jin er blandt medaljekandidaterne.

Vi har på papiret et særdeles springstærkt felt hos herrerne ved Cup of China 2015, hvilket ikke gør forudsigelserne nemmere end sædvanligt.

Favorit er dog den regerende verdensmester Javier Fernandez, som tog lutter guld og sølv forrige sæson. Dette var ikke kun ensbetydende med, at han ikke lavede fejl, men også at de andre herrer var lige så dårlige til at udnytte dem - tre quads i det lange program skader dog heller ikke. Spanieren havde en solid sæsondebut ved Japan Open, hvor han tog en individuel 2. plads.

På hjemmebane har vi Cup of China 2013-vinderen Han Yan, der som bekendt havde et voldsom sammenstød med Yuzuru Hanyu her forrige år og kun tog en 6. plads. Denne sæson havde han en bedre sæsonstart ved Skate America, hvor det blev en 4. plads efter nogle dyre fejl i det lange program. Yan har dog grundløbet og kvaliteten i sine spring til at snuppe en medalje.

Landsmand og regerende Junior VM-sølvvinder Boyang Jin gør sin seniordebut. Han har altid været kendt for at være en stærk springer med ret svag præsentation og grundløb, men hvis han får landet quad lutz-triple tåloop i sit korte program og fire quads (!) sit lange program, burde hans tekniske score mere end gøre op for det.

Sergei Voronov havde en stærkt GP-sæson forrige år med to sølvmedaljer samt bronze ved Finalen. Springstabiliteten dalede dog som sæsonen skred frem, og det blev kun en skuffende 13. plads ved VM. Hans spring virkede stadig upålidelige ved Finlandia Trophy, hvor han efter skuffende løb måtte nøjes med bronze.

Amerikanske Richard Dornbush er den regerende bronzevinder, men ellers var hans resultater skuffende forrige sæson. Han er en velafrundet løber med god præsentation og kvalitetsspring, så han har potentiale til at score højt, men stabiliteten har ikke været der i noget tid. Ved sæsonåbneren US Classic skuffede han med en 6. plads.

Misha Ge af Usbekistan fik endelig en stabil triple axel forrige sæson, og det medførte et stort spring i placeringerne med en 4. og 5. plads ved GP'erne og en flot 6. plads ved VM. Han begyndte sæsonen med en sejr ved Denkova-Staviski Cup, hvor han dog havde et par springproblemer inklusiv på sin nye quad (underoteret i begge løb).

Canadiske Elladj Balde har aldrig vundet en medalje internationalt på senior niveau, så det kom som en overraskelse, da han startede sæsonen med en sejr ved Nebelhorn Trophy efter overbevisende løb med både triple axel og quad tåloops. Kan han gentage dette, er en medalje helt sikker i rækkevidde.

Fra Kina har vi også Nan Song, som tog bronze her tilbage i 2011. Han har dog siden døjet med skader og tilhørende skuffende resultater, og ved forrige VM kvalificerede han sig ikke til det lange program med en 26. plads.

Cup of China 2015 forudsigelser - Damer

Asada, Radionova, Pogorilaya og Hongo er medaljefavoritterne hos damerne.

Niveauet er sat til at være utrolig højt hos damerne ved Cup of China 2015, hvor hele fire damer i feltet har mindst én Grand Prix-sejr på resuméet.

Vi får det rigtige konkurrence-comeback fra tre gange verdensmester Mao Asada, som i dette felt må være veteranen med hele 14 GP-sejre i løbet af karrieren. Hun begyndte sæsonen med et brag ved Japan Open, hvor hun i sit vindende løb landede syv triple spring inklusiv sin signatur triple axel. Trods sin favoritstatus er hun ikke uovervindelig, da hun ikke har en pålidelig triple-triple og til tider kan lave adskillige fejl i sine løb.

Den regerende VM-bronzevinder Elena Radionova gør sin sæsondebut, da hun måtte trække sig fra Finlandia Trophy pga. sygdom. Forrige sæson var hun kendetegnet af sin utrolige springstabilitet, da hun vandt begge sine GP'er og tog sølv ved Finalen og EM. Manglen på konkurrence gør hendes nuværende form lidt ukendt, men hun virkede solid ved de russiske testløb tilbage i august.

Landsmand Anna Pogorilaya har også en stærk historie ved GP'erne, og forrige sæson blev det til guld og sølv. På grund af skade blev det kun en skuffende 13. plads ved VM, men hun har været solid denne sæson med sølv og guld ved sine Challenger konkurrencer. Hendes styrke er de store spring, men hun kan til tider tage nogle hårde fald.

Rika Hongo overraskede alle med en sejr ved Rostelecom Cup forrige år, men hun fortsatte med at levere solide fremførelser året ud og tog en flot 6. plads i sin VM-debut. Hun scorer ikke som højt som de ovenstående damer pga. lavere programkomponenter og underrotationer på bagenden af hendes triple-triple kombinationer, men med hendes springstabilitet kan hun sagten snuppe en medalje, hvis favoritterne fejler.

Fra USA har vi Karen Chen og Courtney Hicks, der begge har de store og svære spring til at score højt, men som indtil videre har kæmpet med kontrollen af disse. Med rene løb har de måske et outside shot til medalje. Chen tog senest en 5. plads ved Skate America, mens Hicks tog bronze ved Nebelhorn Trophy. Landsmand Hannah Miller, som tog en 6. plads ved Finlandia Trophy, gør sin GP-debut her.

Kinas eneste håb hos damerne er Zijun Li, som gør sin internationale sæsondebut. Hun er elegant på isen og forsøger også de svære spring, men manglende power og stabilitet på springene har gjort, at hun er rykket lidt ned i placeringerne siden sin 7. plads i sin VM-debut i 2013.

Hold også øje med Nicole Rajicova og So Youn Park, som tog en henholdsvis 7.- og 9. plads ved Skate America; Rajicova overraskende med et rent langt program med seks triple spring. Park havde problemer med både spring og piruetter, men hun har potentiale til at placere bedre her.