onsdag den 21. januar 2015

U.S. Nationals 2015 forudsigelser - Isdans

Chock/Bates, Shibutani/Shibutani, Hubbell/Donohue og Hawayek/Baker er medaljekandidaterne.

Seks gange nationale mestre Meryl Davis og Charlie White konkurrerer ikke denne sæson, men ikke desto mindre har vi mange velkendte navne, som hungrer efter isdansetitlen.

Favoritter er uden tvivl de to gange regerende sølvvindere Madison Chock og Evan Bates. Parret er stærke i teknik og præsentation, og det har denne sæson ført til to GP-sejr og sølv ved Finalen. Foruden katastrofe burde de snuppe deres første nationale titel.

Sølvfavoritter er Maia Shibutani og Alex Shibutani, som er de to gange regerende bronzevindere. Søskendeparret har været pålidelige denne sæson med to GP-sølvmedaljer, men de skal forbedre deres levels, hvis de vil presse Chock/Bates.

Madison Hubbell og Zachery Donohue tog 4. pladser de to forrige år, så med den logik burde de rykke op til bronze. Parret har været lidt rustne denne sæson, men det er stadig blev til to bronzemedaljer ved GP'erne.

De regerende juniorverdensmestre Kaitlin Hawayek og Jean-Luc Baker gør deres seniordebut, og med deres momentum har de måske chance for bronze. Parret tog en 6. plads ved deres første GP, men de fik det forbedret til bronze ved den næste.

Alexandra Aldridge og Daniel Eaton tog en 5. plads forrige år, men de får nok svært ved at rykke op. Deres programmer har ikke været modtaget vel, og det blev kun til en 6.- og 7. plads ved GP'erne.

Mine forudsigelser
1. Madison Chock / Evan Bates
2. Maia Shibutani / Alex Shibutani
3. Madison Hubbell / Zachery Donohue
4. Kaitlin Hawayek / Jean-Luc Baker
5. Alexandra Aldridge / Daniel Eaton
6. Anastasia Cannuscio / Colin McManus
7. Anastasia Olson / Ian Lorello

Se flere detaljer her.

U.S. Nationals 2015 forudsigelser - Damer

Gold, Wagner, Nagasu og Edmunds er blandt medaljekandidaterne hos damerne.

Mest opmærksom ved U.S. Nationals går nok til damerne, hvor der bliver trængsel om at komme på podiet.

Dette bliver tegnet om som en kamp mellem Gracie Gold vs. Ashley Wagner. Gracie Gold er den regerende mester - altid en svær position at være i - og denne sæson har hendes fremførelser været blandede. Hun tog dog guld ved NHK Trophy, før en stressfraktur tvang hende til at trække sig fra Finalen, men denne er ifølge Gold helet. Kvaliteten af hendes tekniske elementer giver hende et højt scoringspotentiale, så hvis kan hun holde nerverne i ro og løbe (nær) rene programmer er titlen hendes.

Ashley Wagner har været solid denne sæson, men småfejl som underrotationer på hendes triple-triple kombinationer har plaget hende. De nationale mesterskaber har ikke været god mod Wagner de seneste år, men hun kommer med selvtillid efter et stærkt langt program og bronze ved GPF. Nøglen bliver at levere et solidt kort program, hvor hun typisk har haft problemer, og hvor Gold har chancen for at skabe en føring.

Bronze ser ud til at blive en kamp mellem flere piger. Den ene er regerende sølvvinder Polina Edmunds, som har kæmpet denne sæson, hvor det kun blev til en 4.- og 8. plads ved GP'erne. Årsagen er nedsmeltninger i det korte program, men hun har evnen til at løbe disse rent, da hun har været en del mere succesfuld med det høje teknisk indhold i sit lange program.

Courtney Hicks har været solid denne sæson med to 4. pladser ved GP'erne. Hun er kendt for sine eksplosive spring, men hun kan til tider lave dyre fejl - især i det korte program - ved at holde tilbage og double nogle spring.

Den regerende bronzevinder Mirai Nagasu har oppet sværhedsgraden gevaldigt denne sæson, men resultaterne har ikke forbedret sig, da hun kun tog en 6.- og 4. plads ved GP'erne. Som altid skal hun løbe med attack og undgå underrotationer i håb om at ende på podiet igen.

Også Samantha Cesario har haft lignede resultater ved sine GP'erne med en 4.- og 7. plads. Hun er en god performer og er generelt solid på springene, men små fejl som et par underrotationer og lave levels plejer at holde hendes scores tilbage.

Resultatet har også betydning for udvælgelsen til Junior VM. Blandt kandidaterne har vi Karen Chen, Amber Glenn, Hannah Miller, Mariah Bell og Angela Wang.

Mine forudsigelser
1. Ashley Wagner
2. Gracie Gold
3. Polina Edmunds
4. Courtney Hicks
5. Mirai Nagasu
6. Samantha Cesario
7. Karen Chen
8. Hannah Miller
9. Mariah Bell
10. Angela Wang 

Se flere detaljer her.