lørdag den 28. november 2015

Miyahara vinder første GP med NHK Trophy sejr

Miyahara udfører en flyver i sit lange program ved NHK Trophy 2015.

Damernes konkurrence ved NHK Trophy 2015 var en lidt skuffende affære, hvor de fleste favoritter leverede langt under deres bedste. Heldigvis kunne vinderen løbe til sit potentiale.

Skate America-bronzevinder Satoko Miyahara var den sidste løber på isen i begge programmer, og hun forstod at udnytte en chance. Hun løb et rent kort program med triple lutz-triple tåloop, triple flip (!) og double axel, hvilket gav hende føringen med et nyt personligt bedste på 69.53 point. Det lange program var næsten fejlfrit med syv triple spring; kun den første kombination var lidt usikker, og den anden double axel var underroteret. Et nyt personligt bedste på 133.58 point var mere end nok til sejren, og hun er nu videre til Finalen.

Courtney Hicks opnåede et nyt personligt bedste på 65.60 point for sit korte program, hvor den eneste fejl var en vending mellem triple flip-triple tåloop. I det lange program havde hun et fald og måtte kæmpe lidt på to kombinationer, men hun landede stadig fem roterede triple spring. Hun overraskede dermed alle ved at tage sølv.

Forhåndfavorit Mao Asada havde et skidt kort program, hvor hun faldt på triple axel (<) og singlede sin lutz - hun fik dog fuldt kredit for sit triple flip-triple loop. I det lange program blev hendes triple axel forsøg til en dårlig double, og begge triple flips var underroterede. Gode programkomponenter betød nogenlunde scores, og samlet formåede hun stadig bronze.

Skate Canada-vinder Ashley Wagner missede sin 3-3 i det korte program og lå på på en foreløbig 3. plads. I det lange løb vendte nogle dårlige vaner tilbage, da hun havde to fødder på adskillige spring, og bagenden på begge 3-3 kombinationer blev nedgraderet. Skuffenede blev det kun til en 4. plads, men ligesom Asada får hun også chancen for at gøre det bedre ved Finalen.

Landsmand Mirai Nagasu løb sit bedste i lang tid, selvom hun stadig havde en del underrotationer i begge programmer. Med sæsons bedste scores kunne hun snuppe en samlet 5. plads.

Kaetlyn Osmond forbedrede sig fra Skate Canada, men samlet set havde hun stadig tre fald og nogle pop. Zijun Li løb også meget bedre end i Cup of China, omend hun mistede en del point pga. underrotationer. De to damer endte på en 6. og 7. plads.

De russiske damer skuffede, og dette var sæsonens første GP uden de havde en atlet på podiet. Den forsvarende sølvvinder Alena Leonova havde et fald og underrotationer i begge løb og tog en 8. plads. Anna Pogorilaya havde et katastrofalt kort program med tre fald, og et blandet langt program kunne kun trække hende op på en samlet 9. plads.