torsdag den 27. november 2014

NHK Trophy 2014 forudsigelser - Isdans

Coomes/Buckland, Weaver/Poje, Sinitsina/Katsalapov og Monko/Khaliavin er blandt medaljekandidaterne.

Kampen om finalepladser ved NHK Trophy 2014 bliver nok knap så neglebidende hos isdanserne, med mindre nogle overraskelser finder sted.

Favoritter er uden tvivl Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, som denne sæson allerede har vundet Nebelhorn Trophy og Skate Canada med fine scores. De behøver ikke at skøjte 100% for at tage guldet, men de har brug for stærke fremførelser, hvis de vil gå til Finalen som favoritter.

Britiske Penny Coomes og Nicholas Buckland skal tage sølv for at snuppe en finaleplads, men i dette felt har de en god chance. Parret har gjort mange forbedringer siden forrige sæson, og denne sæson har de vundet to Senior B'er og taget bronze ved Rostelecom Cup.

Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov tog en solid 4. plads ved Rostelecom Cup i deres debut sammen. Parret udviste god potentiale, og med lignende fremførelser virker bronze sandsynlig - de har dog brug for sølv med en høj score for at snuppe en finaleplads.

Landsmænd Ksenia Monko og Kirill Khaliavin tog også en 4. plads ved deres første GP. Parrets resultater har stagneret de forrige sæsoner, men kan de forbedre deres levels i fridansen, har de måske en chance for medalje.

Outside shots er Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi, som tog en 5. plads ved Skate Canada. Duoen er gode entertainere, men de mangler som regel den tekniske præcision til at score højt.

Hold også øje med de regerende juniorverdensmestre Kaitlin Hawayek og Jean-Luc Baker, som tog en 6. plads ved Rostelecom Cup. De behøver nok mere tid til at få mere power i deres løb, men potentialet er der.

NHK Trophy 2014 forudsigelser - Herrer

Abbott, Hanyu, Voronov og Mura kæmper om en chance til Finalen ved NHK Trophy 2014.

I herrernes felt ved NHK Trophy 2014 har vi stadig fire herrer med chance for en finaleplads.

For en måned siden ville han være storfavorit, men i dag er den olympiske mester Yuzuru Hanyu lidt af et spørgsmålstegn. Efter et sammenstød i opvarmning og fem fald i det lange program tog han sølv ved Cup of China, men han har ikke råd til samme fremførelser her, hvis han vil nuppe guld. Hans form er stadig ukendt, men dommerne vil belønne ham gavmildt, så længe han løber solidt.

Landsmand Takahito Mura har haft en bedre sæsonstart: ved Skate Canada løb han to rene programmer og tog guld med en høj score. Han er ikke helt så finpudset som de andre herrer, men han har det tekniske arsenal til at kunne tage guld igen - så må han håbe, at han ligesom mange andre herrer denne sæson ikke løber skidt ved sin anden Grand Prix.

Sergei Voronov overraskede de fleste med stærke fremførelser ved Rostelecom Cup, hvor det blev til sølv. Ligesom Mura er han mere en teknisk løber, men med mange uforudsigelige løbere er det oftest nok. Historisk set har NHK Trophy dog været en dårlig konkurrence for Voronov.

Spoiler kan være Jeremy Abbott. Han er kendt for at være uforudsigelige på især springene, men han har dog elementerne og præsentationen til at udgøre en trussel. Han begyndte sæsonen med en skuffende 5. plads ved Skate America, men han plejer normalt at skøjte bedre i sit anden GP.

Landsmænd Ross Miner har indtil videre haft en solid sæson med sølv ved US Int'l FS Classic og guld ved SC Autumn Classic. Han har taget bronze her i sine to forrige besøg, men hans mangel på stabil quad gør det måske svært for ham at gentage.

Et spørgsmålstegn er juniorverdensmester fra 2013 Joshua Farris, som gør sin sæsondebut her. Han ser ud til at være kronisk plaget af skader, og det var også en ankelskade, som tvang ham ud af Cup of China. Han er dog en god all-round løber med potentiale til at score højt.