tirsdag den 4. marts 2014

Daisuke Takahashi trækker sig fra VM 2014 pga. skade

Daisuke Takahashi udfører sit lange program ved Vinter OL 2014 (foto: AP).

27-årige Daisuke Takahashi har trukket sig fra det kommende VM 2014, som vil afholdes i hjemlandet Japan. Årsagen er en kronisk knæskade, som han pådrog sig i december. Skaden vil kræve 5-6 ugers hvile.

Takahashi tog en 6. plads ved Vinter OL i Sochi, og han har stærkt antydet, at han ville trække sig efter denne sæson - helst efter VM foran et hjemmepublikum. Med skaden virker han dog alligevel ikke 100% sikker.

Reserve er Takahiko Kozuka, som er den japanske nationale bronzevinder. Han tog senest sølv ved Four Continents.

Kilde: Yahoo! Japan (japansk)

Landshold til VM 2014: Canada og USA

Både Davis/White og Virtue/Moir vil ikke deltage i det kommende VM 2014 (foto: Reuters).

Sæsonafslutningen mangler stadig! VM 2014 i Tokyo begynder om 3 uger, og endelig begynder listen af deltagende atleter blive bekræftet. Som altid i en olympisk sæson takker en del af de store løbere nej tak, og dette kan være et tegn på tilbagetrækning... På den lyse side giver det en del up-and-comers chancen for at gøre sig bemærket på den store scene.

Team USA
Holdet er næsten som offentliggjort efter U.S. Nationals 2014 med undtagelse af isdans, hvor OL-guldvinderne Meryl Davis og Charlie White har takket nej til at forsvare deres VM-titel. Rygter siger, at parret skal deltage i Dancing with the Stars, hvor træning begynder snarest - mon ikke de har en lidt (meget) stor fordel som isdansere, men det vil blive sjovt at se dem kæmpe imod hinanden?

Four Continents vinderne Madison Hubbell og Zachery Donohue har også takket nej, da hun skal undergå operation for en hofteskade denne sæson. Dermed gør Alexander Aldridge og Daniel Eaton deres VM-debut. Dermed vil det blive en del sværere at bevare de tre pladser til næste VM (men langt fra umuligt).

Damer: Polina Edmunds, Gracie Gold, Ashley Wagner
Herrer: Max Aaron, Jeremy Abbott
Parløb: Castelli/Shnapir, Denney/Coughlin
Isdans: Aldridge/Eaton, Chock/Bates, Shibutani/Shibutani

Team Canada
Det canadiske hold er det samme som det olympiske hold i både damer og parløb, men hos herrerne takker OL-sølvvinder Patrick Chan nej. Da Liam Firus ikke har minimumsscoren, betyder det at både Elladj Baldé og Nam Nguyen gør deres VM-debut. De tre VM-pladser er dermed garanteret væk, og de skal kæmp hårdt for at beholde de to pladser.

I isdans udebliver også OL-sølvvinder Tessa Virtue og Scott Moir, og det betyder at vi for første gang siden VM 2007 ikke har Virtue/Moir og Davis/White til stede - og at vi for første gang i fire år vil få nye verdensmestre.

Herrer: Kevin Reynolds, Elladj Baldé, Nam Nguyen
Damer: Kaetlyn Osmond, Gabrielle Daleman
Parløb: Duhamel/Radford, Moore-Towers/Moscovitch, Lawrence/Swiegers
Isdans: Weaver/Poje, Paul/Islam, Gilles/Poirier

Fulde deltagerlister fra alle nationer kan ses her, omend de ikke er bekræftede.

Kilde: US Figure Skating og Skate Canada

Kunstskøjteløbere til Oscars 2014

Oscar-statuetterne er blevet uddelt, og de smukke kjoler er blevet bedømt på den røde løber. Vi havde også et par kunstskøjteløbere til stede, og de beviste at de også har god stil uden for isen.

Meryl Davis og Charlie White
Davis og White poserer med deres OL-guld ved Elton John Aids Foundation Party (foto: Reuters).

Isdanseparret Meryl Davis og Charlie White var faktisk nedtonede i forhold til deres on-ice look, men hun var klog nok til at matche kjolen med sin guldmedalje. White ved vi allerede ser godt ud i et jakkesæt. Duoen brugte selvfølgelig muligheden for at mingle med bl.a. Will Arnett, Josh Groban, Bill Murray og Stevie Nicks.

Ashley Wagner & Adam Rippon
Wagner og Rippon poserer på den røde løber ved Dolby Theatre (foto: Getty).

Ashley Wagner havde taget sit eget guld med i form af en halterneck kjole med masser af guldpailletter, designet af Mark Bouwer. Date Adam Rippon komplimenterede hende flot i tuxedo. Wagner opnåede en del opmærksomhed for sit forargede ansigtsudtryk ved holdkonkurrencen ved Vinter OL, men hun fik dog ikke brug for ansigtsudtrykket denne gang, da "Frozen" tog begge to statuetter med hjem.

Johnny Weir og Tara Lipinski
Weir og Lipniski poserer på den røde løber ved Dolby Theatre (foto: Getty).

Johnny Weir og Tara Lipinski fik stor popularitet som OL-kommentatorer hos NBC, og deres talent betød også kommentator jobs ved Oscars. Duoen fortsatte med at matche deres tøj, her i on-trend hvidt.

Weir og Lipinski poseret i deres matchende tøj (foto: Getty).

Til Elton John Aids Foundation festen gik parret over i den modsatte grøft og klædte sig i råt sort - selvfølgelig matchede både hår, accesories og tøj.