onsdag den 6. februar 2013

Four Continents 2013 forudsigelser - Damer

Hos damerne sender Japan bl.a. Mao Asada og Akiko Suzuki. (Foto: Getty)

I damernes konkurrence udgøres størstedelen af unge talenter, men et par veteraner har mere end potentialet til at holde dem på afstand.

På hjemmebane har vi Mao Asada, der er den eneste tilbagevendende medaljetager; forrige år blev det til sølv. Hun er indtil videre ubesejret denne sæson, men det har ikke været uden tegn på svagheder. I dette felt burde hun få de højeste programkomponenter, men hun har ikke råd til for mange underrotationer og flops på springene.

Landsmand Akiko Suzuki har haft en solid sæson med to GP sølv og GPF bronze, men det har ikke været med optimale fremførelser; alvorlige fejl i enten det korte eller lange program forhindret hende i at placere højere. En skuffende 4. plads ved de nationale mesterskaber tegner ikke godt.

Kanako Murakami har løbet solidt på GP'erne denne sæson, men resultaterne har ikke helt fulgt med, da springene ofte blev kendt underroterede. Ved de nationale mesterskaber, hvor hun tog sølv, så det lysere ud, men det er uvist, om et internationalt panel vil være ligeså venlige.

Canada har endelig medaljepotentiale, navnligt i Kaetlyn Osmond, som gør sin ISU senior mesterskabsdebut. Den frygtløse canadier er ubesejret denne sæson, men måske en stor konkurrence på udebane kan ryster nerverne mere end normalt. Osmond får selskab af Amelie Lacoste, der stadig mangler en del springstabilitet til at kunne udgøre en medaljetrussel.

USA sender et andet stort talent. Gracie Gold har de store spring, men hendes pålidelighed på disse ligger stadig i bund. Nøglen for hende bliver at levere et stærkt kort program, da fejl her vil begrave hende i placeringer.

Landsmænd Christina Gao og Agnes Zawadzki har også medaljepotentiale. Gao har haft en solid GP sæson, men fejl i det korte program har på det seneste forhindret hende i at ende på podiet. Zawadzki slog Gao ved de nationale mesterskaber, men hun har endnu ikke vist sådanne fremførelser på den internationale scene.

Fra Kina har vi Zijun Li og Kexin Zhang. Li har de svære spring, men hendes præsentation på isen er stadig en smule lille og junior til at kunne gøre en medaljetrussel. Zhang har trodser rygter om tilbagetrækning fra sporten efter en ellers solid forrige sæson, hvor det blev til en 5. plads ved 4CC og 7. plads ved VM.

Mine forudsigelser
1. Mao Asada JPN
2. Kaetlyn Osmond CAN
3. Akiko Suzuki JPN
4. Gracie Gold USA
5. Kanako Murakami JPN
6. Zijun Li CHN
7. Christina Gao USA
8. Agnes Zawadzki USA
9. Kexin Zhang CHN
10. Amelie Lacoste CAN

Se flere detaljer her.

Four Continents 2013 forudsigelser - Herrer

Herrernes podium ved de japanske mesterskaber er til stede ved 4CC. (Foto: Getty)

Vi har et springstærkt felt hos herrerne, og især værtsnation Japan sender et stærkt hold.

Den regerende 4CC sølvvinder Daisuke Takahashi havde nogle lidt usikre fremførelser ved GP'erne, hvor det blev til to sølvmedaljer, men han kom stærkt igen ved Finalen, hvor han tog guldet. Takahashi burde opnå de højeste programkomponenter i feltet, så han skal undgå fejl på især quaden for at tage guldet. P.S. Rygter siger, at han vil debutere et nyt kort program til "Måneskinssonaten".

Landsmand Yuzuru Hanyu har slået Takahashi to ud af tre gange denne sæson, senest ved de nationale mesterskaber. Hanyu har de store spring, men kan til tider miste pusten i det lange program. Nøglen bliver at løbe et stærkt kort program, så ingen kan indhente ham - denne sæson har han allerede opnået verdensrekord to gange for dette segment.

Den sidste japaner er Takahito Mura, som har overrasket med guld ved TEB og bronze ved de nationale mesterskaber. Ved forrige års Four Continents lå han #2 efter det korte program, men endte på en 5. plads efter et skuffende langt program. Denne sæson er det også blevet til en 8. plads ved Skate Canada, så hans fremførelser har det med at svinge.

USA sender den regerende 4CC bronzevinder Ross Miner, der har det med at tage bronze i Japan; denne sæson er det også blevet til bronze ved NHK Trophy. Miner er en ret stabil løber, så hans placering kommer nok mere an på de andre herrer.

Landsmand Max Aaron slog Miner mod sin nationale titel for to uger siden. På den internationale scene er han ret uprøvet, så han for at brug for at lande sine quads. Med formentlige lave programkomponenter vil fejl begrave ham i placeringerne.

Adam Rippon har skadet sin ankel i træning, og det betyder at Richard Dornbush bliver sendt igen. Han endte på en 13. plads forrige år, og selvom han har forbedret sin springstabilitet denne sæson, er der stadig et stykke til, før han anses som medaljetrussel.

Canada sender ikke den regerende mester Patrick Chan, så deres topherre bliver Kevin Reynolds. Han løb stærkt ved de nationale mesterskaber, hvor han i alt landede 5 quads, men det internationale panel plejer at være strengere på hans spring. Landsmænd Andrei Rogozine og Elladj Balde kæmper en indbyrdes kamp om at komme til VM.

Fra Kina har vi Nan Song, som kæmpede ved GP'erne pga. skade. Han kunne dog forsvare sin nationale titel. Landsmand og juniorverdensmester Yan Han gør sin seniordebut. Hans JGP sæson var lidt skuffende, da han ikke kvalificerede sig til Finalen.

Denis Ten endte på en 6. plads forrige år, men denne sæson har han haft utallige problemer med at lande sin spring pga. skade.

Mine forudsigelser
1. Yuzuru Hanyu JPN
2. Daisuke Takahashi JPN
3. Ross Miner USA
4. Max Aaron USA
5. Takahito Mura JPN
6. Kevin Reynolds CAN
7. Yan Han CHN
8. Nan Song CHN
9. Richard Dornbush USA
10. Denis Ten KAZ

Se flere detaljer her.