Yuna Kim og Michelle Kwan udfører deres gala program "Hero" ved afslutningsceremonien ved Special Olympics, som sluttede i dag i Pyeongchang. Kim er ambassadør for disse lege, og det er årsagen til, at vi ikke får hende at se i denne uges Four Continents.

Og fordi vi er i Sydkorea, slipper vi ikke udenom "Gangnam Style".

Four Continents 2013 forudsigelser - Parløb

Duhamel/Radford ved Grand Prix Finalen. (Foto: Reuters)

Det er et noget slunkent felt vi har med at gøre i parløb, da kun 8 par fra tre nationer er med i konkurrencen. Skader og split betyder, at ingen af de regerende medaljetagere er med i år.

Favoritter er Meagan Duhamel og Eric Radford, som endte på en 4. plads forrige år. Parret har haft en stærk sæson med to GP sølvmedaljer og en 4. plads ved Finalen. For to uger siden blev det til deres anden nationale titel. Med parrets planlagte sværhedsgrader har de råd til at lave nogle fejl og stadig tage guld.

Deres største trussel er landsmænd Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch, som gav dem kamp til stregen ved de nationale mesterskaber. Parret har også haft en solid sæson med sølv ved NHK Trophy og en 5. plads ved Finalen. De skal nok håbe på nogle småfejl fra Duhamel/Radford for at slå dem.

Bronzefavoritter er nok de nykronede amerikanske mestre Marissa Castelli og Simon Shnapir, hvis eneste erfaring ved et ISU senior mesterskab tæller en 10. plads ved denne konkurrence i 2010. Denne sæson er det blevet til NHK Trophy bronze. Parrets tekniske sværhedsgrad er ikke så høj som canadiernes, så måske det er et godt tidspunkt at prøve kast triple axel eller quad salchow.

Landsmænd Alexa Scimeca og Chris Knierim er kun i deres første sæson sammen, og det er allerede blevet til en 4. plads ved NHK Trophy og sølv ved de nationale mesterskaber. Deres solide tekniske elementer gør en top 5 placering ganske mulig.

Kinas Wenjing Sui/Cong Han (de regerende mestre) samt Qing Pang/Jian Tong er begge ude af konkurrencen pga. skade, og dette gør det nye par Cheng Peng og Hao Zhang til landet medaljehåb. Parret har de store tekniske elementer som quad twist, men de mangler stadig stabilitet på spring og kast samt forbedring i præsentation.

Paige Lawrence og Rudi Swiegers tog en 7. plads forrige år. Med rene løb har de måske chance for bronze, men deres upålidelige side-om-side spring plejer at trække dem ned.

Four Continents 2013 forudsigelser - Isdans

Virtue/Moir og Davis/White ved Grand Prix Finalen. (Foto: Reuters)

Four Continents 2013 begynder med isdansernes korte danse på fredag, og for anden gang i sæsonen får vi opgøret mellem de to suveræne toppar.

Det ene af disse par er selvfølgelig amerikanske Meryl Davis og Charlie White, som er ubesejrede denne sæson. Parret slog rivalerne Virtue/Moir med et par point ved GP Finalen, og de imponerede igen ved de nationale mesterskaber for to uger siden, hvor de leverede artistiske programmer med rene level 4'ere. Dette gør dem måske til småfavoritter til 4CC titlen.

Canadiske Tessa Virtue og Scott Moir er de regerende 4CC mestre, og selvom de blev slået af Davis/White ved GP Finalen, må man huske på, at canadierne har det med at peake mod slutningen af sæsonen. Parret viste store koreografiske forbedringer ved de nationale mesterskaber, men det kneb lidt med at få de ønskede levels. De har dog haft længere tid end amerikanerne til at forberede sig til konkurrencen. De to par er helt lige hvad angår programkomponenter, så forskellen nok skal findes i levels.

Top 2 er sikret, men bronze virker mere åben. Maia Shibutani og Alex Shibutani tog en 4. plads forrige år, og søskendeparret har generelt haft en smule svært ved at leve op til forventningerne siden deres overraskende VM bronze i 2011. Ved de nationale mesterskaber forsvarede de ikke deres sølv, omend med den mindste margin pga. to forlængede løft. Derudover plejer de altid at løbe stærkt i Japan.

Landsmænd Madison Chock og Evan Bates er lynhurtigt steget i graderne i deres nye partnerskab, og senest slog de Shibutani'erne ved de nationale mesterskaber. Alt lige burde Shibutani'erne tage bronze, men Chock/Bates burde kunne tage fordel af eventuelle fejl fra søskendeparret.

Et andet relativt nyt par gør også deres ISU mesterskabsdebut. Piper Gilles og Paul Poirier er ligeledes kommet hurtigt til tops, og især koreografi og løft har wow-faktoren. De mangler måske lidt i grundløbet til at være favoritter til medalje.

Landsmænd Nicole Orford og Thomas Williams overraskede med bronze ved de nationale mesterskaber, og denne sæson er det også blevet til en 4. plads ved NHK Trophy, også i Japan. De burde ende i en solid top 6.

De nordamerikanske par dominerer konkurrencen, så der er ikke nogle medaljehåb fra de andre nationer. Værtsnation Japan stiller dog op hidtil rekord antal, nemlig tre par.