onsdag den 7. marts 2012

Den korte dans for næste sæson 2012/13

Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat udfører Yankee Polka'en ved EM 2008. 

Nyheden blev lækket for et par uger siden, men et utal af konkurrencer har betydet, at jeg ikke har haft tid til at skrive om det før nu. Den korte dans for næste sæson er nu offentlig kendt, og den har potentialet til at være enten genial eller forfærdelig - måske begge dele på samme tid...

Senior
Den korte dans vil indeholde et sæt á to dele af mønsterdansen Yankee Polka. Tidligere kendt som en obligatorisk dans, se eksempel her. Dansen er i den mere muntre genre, og ulig de fleste mønsterdanse er denne opfundet i USA - specifik af de fem gange amerikanske isdansemestre Judy Schwomeyer og James Sladky og deres træner, Ron Ludington. Dette er en dans, som skiller vandene: enten hader man den, eller elsker man den.

Udover Yankee Polkaen må isdanserne vælge skøjte til rytmerne: Polka, March eller Waltz. Flere tekniske detaljer vil blive offentliggjort af ISU senere på sæsonen.

Junior
Man har også valgt noget spændende til juniorerne. De skal danse til to sæt af mønsterdansen Blues. Derudover må de danse til rytmer af Blues, Swing eller Hip Hop. Angående hip hop, så skal der være et tydeligt beat/rytme, og INGEN obskøne tekster er tilladt!

Den olympiske sæson 2013/14
Den korte dans for seniorerne, der vil blive fremført ved Vinter OL 2014 i Sochi, er også blevet røbet. Det vil blive quicksteppen Finnstep. Måske folk husker den fra sæson 2008/09, hvor den blev udført ved EM og Four Continents. Dansen er ikke just kendt for at være nem, og de fleste havde også problemer med dansen den sæson - forhåbentlig den tidlige offentliggørelsen få isdanserne til at øve sig i god tid.

Hvad synes du om valgene af de korte danse?

(Kilde: icenetwork.com 1 2 3)