tirsdag den 6. december 2011

JGPF 2011 forudsigelser - Junior Isdans

Isdansernes podium ved JGP Austria: Aldridge/Eaton, Sinitsina/Zhiganshin og Nosulia/Kholoniuk har alle kvalificeret sig til Finalen.

Som det har været tradition for de seneste par år, er det russerne, som forventes at dominere i isdans - halvdelen af feltet kommer fra Rusland.

Storfavoritterne til guldet er Victoria Sinitsina og Ruslan Zhiganshin, der er de regerende JGPF sølvvindere. Denne sæson har de vundet begge deres JGP'er med behagelige marginer, og indtil videre er der ingen andre par i feltet, som har opnået scores i samme område.

Sølvfavoritter er Alexandra Stepanova og Ivan Bukin, der er de regerende bronzevindere. Parret har også vundet to JGP'er denne sæson med gode scores. Deres landsmand Anna Yanovskaia og Ivan Bukin begyndte først at danse sammen dette år, men de tog bronze og guld i deres debutsæson og er nu i Finalen. Det er altid svært at sammenligne scores fra konkurrence til konkurrence, men på papiret er de trussel til bronzemedaljen.

Vi har to ukrainske par i konkurrencen. Maria Nosulia og Evgen Kholoniuk gør deres JGPF debut efter tre sæsoner på Junior Grand Prix'erne, men dette er den første sæson, hvor de har taget medaljer: nemlig guld og bronze.  

Anastasia Galyeta og Alexei Shumski er også veteraner ved juniorerne, og med to sølvmedaljer denne sæson er de til Finalen for andet år i træk. Forrige år endte de på en 7. plads, hvilket de selvfølgelig vil forbedre. Ligesom deres landsmænd mangler de stadig lidt finesse, hvilket har afspejlet sig i deres scores, der ligger nederst i dette felt.

Amerikanske Alexandra Aldridge og Daniel Eaton gør deres JGPF debut. Parret tog bronze og sølv ved deres to JGP'er, og selvom de var det sidste par til at kvalificere sig til Finalen, så har de faktisk opnået feltets tredjehøjeste samlede score.

Mine forudsigelser
1. Victoria Sinitsina/Ruslan Zhiganshin (RUS)
2. Alexandra Stepanova/Ivan Bukin (RUS)
3. Anna Yanovskaia/Sergei Mozgov (RUS)
4. Alexandra Aldridge/Daniel Eaton (USA)
5. Maria Nosulia/Evgen Kholoniuk (UKR)
6. Anastasia Galyeta/Alexei Shumski (UKR)

Se flere detaljer her.

JGPF 2011 forudsigelser - Junior Damer

Damernes podium ved JGP Austria: Zijun Li og Vanessa Lam er videre til Finalen, mens Polina Agafonova er andenreserve.

Junior damernes konkurrence er som altid en must-see ved Junior Finalen, da man som reglen ser de lovende talenter udføre spring, som er sværere end seniorerne.

Igen dominerer russerne damernes disciplin, da de udgør halvdelen af finalisterne. Guldfavorit er uden tvivl 13-årige Julia Lipnitskaia, som vandt begge sine JGP'er på imponerende vis. Hun har de fem forskellige triple spring, en triple tåloop-triple tåloop kombination og feltets bedste piruetter, og vigtigst af alt har hun udvist stor pålidelighed.

Resten af podiepladserne virker åbne, men Polina Shelepens solide sæson taler til hendes sag. Shelepen er en veteran i feltet, da hun allerede har deltage i to Finaler - hun tog sølv i 2009. Hun vandt også begge sine JGP'er denne sæson, og med to forskellige triple-triple kombinationer i sit repetoire har hun en høj teknisk score sikret. I forhold til resten af feltet halter hun dog bagud, hvad angår programkomponenterne.

Vanessa Lam er den eneste amerikaner i feltet. Hun tog bronze og guld ved sine JGP'er, men hun er dog en smule begrænset i sit scoringspotentiale: hun har gode piruetter og præsentation, men hun ikke har en triple-triple kombination. Desuden er højden på hendes spring bekymrende lav, så hun skal håbe på fejl fra andre for at komme på podiet.

Kinesiske Zijun Li er den regerende bronzevinder, og denne sæson har hun indtil videre haft en solid sæson med to sølvmedaljer. Hun har springene - hun har dog ikke landet en triple-triple endnu - og præsentationen til at score højt, men småfejl har hindret hende i tage guld indtil videre.

Risa Shoji tog en 4. plads forrige år. Hun tabte tie-breakeren til Li, og denne sæson har hun ligesom Li også taget to sølvmedaljer. Shoji har et svært springlayout planlagt, men underrotationer og hendes underspillede præsentation kan til tider holde hende tilbage.

Polina Korobeynikova kommer til konkurrencen i skyggen af sine landsmænd. Hun bringer modenhed til sine programmer, men manglen på en stabil triple lutz vil holde hende nede. Lutzen er nemlig obligatorisk i det korte program.

Mine forudsigelser
1. Julia Lipnitskaia (RUS)
2. Polina Shelepen (RUS)
3. Zijun Li (CHN)
4. Risa Shoji (JPN)
5. Vanessa Lam (USA)
6. Polina Korobeynikova (RUS)

Se flere detaljer her.

JGPF 2011 forudsigelser - Junior Parløb

Parløbernes podium ved JGP Austria: Yu/Jin, Sui/Han og Petaikina/Kurduykov. De tre vil møde hinanden igen ved Finalen.

Grand Prix Finalen starter med junior parløbernes konkurrence, hvor vi har to gengangere, mens de fire andre par gør deres JGPF debut.

De overvældende guldfavoritter vil være kinesiske Wenjing Sui og Cong Han. Parret tog titlen tilbage i 2009, men de deltog ikke forrige år, da de kvalificerede sig til senior Finalen. Denne sæson har de vundet begge deres JGP'er med overbevisende marginer, og de tog desuden sølv ved Skate Canada. Deres tekniske elementer er et niveau over de andre pars, så de kan sagtens tåle at lave fejl og stadig tage guld.

Sølvfavoritter vil være deres træningsmakkere Xiaoyu Yu og Yang Jin, der er de regerende bronzevindere. Parret deltog også ved senior Grand Prix'erne, hvor de endte på en 6.- og 7. plads. Teknisk var de allerede på niveau med seniorerne, men deres programkomponenter holdte dem nede. I dette felt burde de dog ikke være bagud.

Bronzepladsen er mere åben. Det relativt nye par Britney Simpson og Matthew Blackmer imponerede med guld og sølv ved deres to JGP'er. Deres største konkurrence om bronze vil nok komme fra Katherine Bobak og Ian Beharry, som slog dem ved JGP Tallinn. Canadierne tog også sølv og guld ved deres JGP'er, og de har nok overhånden, da de udover hjemmebanefordel også har en triple twist i deres repetoire.

Russiske Ekaterina Petaikina og Maxim Kurduykov har taget bronze og sølv denne sæson, og med side-om-side triple tåloops, kast triple flip samt triple twist har de også elementerne til at udgøre en medaljetrussel. De får følge af deres landsmænd Tatiana Tudvaseva og Sergei Lisiev. Parret blev tilføjet forrige uge, da amerikanske Jessica Calalang og Zack Sidhu måtte trække sig. Tudvaseva og Lisiev har en 5.- og 3. plads fra denne sæsons JGP'er.

Mine forudsigelser
1. Wenjing Sui/Cong Han (CHN)
2. Xiaoyu Yu/Yang Jin (CHN)
3. Katharine Bobak/Ian Beharry (CAN)
4. Britney Simpson/Matthew Blackmer (USA)
5. Ekaterina Petaikina/Maxim Kurduykov (RUS)
6. Tatiana Tudvaseva/Sergei Lisiev (RUS)

Se flere detaljer her.

Grand Prix Finalen 2011

Så er det tid til at afslutte Grand Prix sæsonen. ISU Grand Prix of Figure Skating Final eller blot Grand Prix Finalen afholdes i år i Quebec City i Canada fra den 7. til 11. december, og her vil vi se top 6 fra junior- og senior Grand Prix'erne dyste om medaljerne.

Eurosport vil desværre kun vise gala opvisningen live, selvom de ikke har andre live begivenheder booket på samme tidspunkt. Hvorfor?! Hvis du tilfældigvis befinder dig i et land, hvor ingen netværk har købt TV-rettighederne til Finalen (fx Afrika, Sydamerika og Australien), kan du købe all-access (live + on-demand) for $13.50 på ISU's hjemmeside. Forhåbentlig vil ISU igen poste juniorernes programmer på deres Youtube-kanal.

Quebec er 6 timer bagud dansk tid.

Tidsplan, dansk tid

Torsdag den 8. december
23:00-23:54 - Junior Parløb: kort program

Fredag den 9. december
00:15-01:01 - Junior Damer: kort program
01:20-02:12 - Junior Isdans: kort dans
02:35-03:21 - Junior Herrer: kort program

17:25-18:26 - Junior Parløb: langt program
19:00-19:46 - Senior Damer: kort program
20:05-20:57 - Senior Isdans: kort dans

Lørdag den 10. december
00:30-01:20 - Junior Damer: langt program
02:00-02:54 - Senior Parløb: kort program
03:15-04:01 - Senior Herrer: kort program

20:20-21:16 - Junior Isdans: fridans
21:40-22:33 - Senior Damer: langt program
22:55-23:52 - Senior Herrer: langt program

Søndag den 11. december
01:00-01:55 - Junior Herrer: langt program
02:15-03:20 - Senior Parløb: langt program

19:50-20:52 - Senior Isdans: fridans
22:00-00:30 - Gala fremvisning

Se flere detaljer her.