tirsdag den 29. marts 2011

Ændringer i det canadiske VM-landshold

Udskydelsen af VM vil have en betydning for sammensætningen af det canadiske landshold.

Den nationale sølvvinder Shawn Sawyer har valgt at trække sig fra VM og i stedet at skøjte i tours med Stars On Ice i Canada. Er dette et tegn på, at 26-årige Sawyer vil droppe amatørløb efter denne sæson? Kevin Reynolds erstatter ham til VM.

Den nationale sølvvinder i damernes disciplin, Myriane Samson, har pådraget sig en knæskade siden 4CC og er derfor ikke parat til at deltage i næste måned. Træningsmakker Amélie Lacoste vil skøjte i stedet.

(Kilde: www.universalsports.com)

Sinead Kerr og John Kerr trækker sig fra VM

Sinead Kerr og John Kerr poserer med det britiske flag ved EM 2011 i Bern. (Foto: Getty Images)

De regerende EM-bronzevindere i isdans Sinead Kerr og John Kerr havde godt nok trukket sig fra VM dengang det stadig skulle afholdes i Japan, da Sinead havde skadet sin skulder. Da VM blev udskudt en måned, så det ud til, at isdanseparret måske ville blive parat til at deltage, men nej.

John Kerr offentliggjorde i dag på Facebook, at de trækker sig fra VM på grund af Sineads skadede skulder. Hun skal opereres i morgen, og helingen vil tage omkring to måneder. Søskendeparret har allerede for et stykke tid siden sagt, at denne sæson vil være deres sidste som amatørløbere, så vi har allerede set deres sidste optræden (i konkurrence).

Sinead og John har skøjtet sammen siden 2000, og i løbet af deres karriere er det blandt andet blevet til 7 britiske titler og 2 EM-bronzemedaljer. Deres højeste placering ved VM er en 5. plads, som de opnåede forrige år.

Hvem skøjtede det bedst? "Introduction et Rondo Capriccioso"

Nu er der som sagt stadig en hel (næsten) måned til VM, så i mellemtiden har jeg fået tiden til at gå med at stene gamle programmer på Youtube. Et stykke musik, som jeg synes gik igen hos mange unge kunstskøjteløbere, var Camille Saint-Saëns' "Introduction et Rondo Capriccioso" til violin og orkester. Hvad er det, som drager disse unge talenter (især piger) mod musikken? Ikke at jeg har noget imod det, for jeg elsker stykket. Her er et par af mine favoritprogrammer:

Michelle Kwan - VM 1995

Kun 14-årige Michelle Kwan havde chancen for at vinde VM-guldet i Birmingham, men hun lod sig ikke gå på af nerver og skøjtede sit bedste med 7 triple spring. Lave scores holdte hende nede på en 4. plads, men denne fremførelse var kun et smugkig på det talent, som ville blive udfoldet i det næste årti.

Naomi Nari Nam - U.S. Nationals 1999

13-årige Naomi Nari Nam udviste stort potentiale med sit program til musik af Rachmaninov og Saint-Saëns, da hun vandt sølv ved de amerikanske mesterskaber. Hun havde det hele: spring, smidighed, piruetterne og udstrålingen, men skader brast drømmen. Det følgende år skøjtede hun også til "Rondo Capriccioso" (se her), men springene var der desværre ikke helt.

Mikkeline Kierkgaard - VM 2000

Vores egen danske Mikkeline Kierkgaard var bare 15 år, da hun endte på en 11. plads ved i sin VM-debut med dette smukke program. Hun havde den smukke holdning, som dette smukke musik kræver, og så selvfølgelig en super triple tåloop. En skam at hun måtte ende karrieren så tidligt, som hun gjorde.

Vanessa Lam - U.S. Nationals 2011

...og vi spoler frem til nutiden. I et mix med Saint-Saëns' "Dance Macabre" endte 15-årige Vanessa Lam på en 1. plads ved JGP Czech Skate og en imponerende 7. plads ved de amerikanske mesterskaber på seniorniveau. Er hun endnu et spildt potentiale eller får vi store ting at se fra hende i fremtiden?

Adelina Sotnikova - De russiske mesterskaber 2010-11

14-årige Adelina Sotnikova har nok ikke brug for at der bliver lagt yderligere pres på hende, men hvordan kan man lade være? Hun er en baby ballerina med kæmpe OG pålidelige spring, så hun har potentialet til at dominere damernes disciplin i de kommende år. Hun vil rykke op til senior Grand Prix næste sæson, så vi får snart at se, hvad hun rigtigt kan.

Hvem havde det bedste program til "Introduction et Rondo Capriccioso"? Giv en stemme og/eller kommentar: