onsdag den 22. september 2010

Nebelhorn Trophy 2010 forudsigelser

Det gik OK med at forudsige resultaterne sidste sæson, så jeg prøver igen. Jeg starter denne gang med podierne ved Nebelhorn Trophy:

Parløb
GULD - Vera Bazarova/Yuri Larionov (RUS)
SØLV - Stefania Berton/Ondrej Hotarek (ITA)
BRONZE - Maylin Hausch/Daniel Wende (GER)

Isdans
GULD - Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat (FRA)
SØLV - Anna Cappellini/Luca Lanotte (ITA)
BRONZE - Maia Shibutani/Alex Shibutani (USA)

Nebelhorn Trophy 2010

For 42. gang afholdes Nebelhorn Trophy i Oberstdorf i Tyskland fra den 23.-25. september, og som den første seniorkonkurrence i sæsonen vil mange kunstskøjteløbere gøre deres sæsondebut her. De største navn er:

Herrer
Tjekkiske Michal Brezina har tidligere vundet guld, sølv og bronze ved denne konkurrence, og han anses nok som guldfavorit denne gang. Belgiske Kevin van der Perren sluttede forrige sæson på en solid 8. plads ved VM 2010, så måske der stadig er kræfter tilbage i ham. Japanske Tatsuki Machida, der overraskende vandt sølv ved 4CC 2010, har chancen for at vinde sin første seniorkonkurrence. Rusland er repræsenteret af Konstantin Menshov samt Ivan Tretiakov, der vandt sølv her sidste år. Amerikanerne Armin Mahbanoozadeh og Jason Wong udgør også en trussel.

Damer
Kiira Korpi vandt sølv her sidste år, og mon ikke hun håber på at opgradere til guld i år. Svenske Viktoria Helgesson endte på en overraskende god 10. plads ved VM 2010, så forhåbentlig har hun opbygget en del selvtillig forud for konkurrencen (hendes lillesøste Joshi deltager også). På hjemmebane har vi Sarah Hecken, der gjorde en solid seniordebut forrige sæson. Andre navne er britiske Jenna McCorkell, canadiske Diane Szhmiett og amerikanske Melissa Bulanhagui. Danmark er repræsenteret af Karina Johnson.

Parløb
De fleste par i konkurrencen er nogle lidt yngre/uerfarne par. Russiske Vera Bazarova og Yuri Larionov har opnået den højeste placering af alle deltagende par med deres 8. plads ved VM 2010. Italienske Stefania Berton og Ondrej Hotarek udviste også stort potentiale ved deres VM-debut forrige sæson, da de endte på en 11. plads. Hold også øje med Meagan Duhamel, der debuterer med sin nye partner Eric Radford. Andre par er bl.a. tyske Maylin Hausch og Daniel Wende, polske Joanna Sulej og Mateusz Chruscinski og amerikanske Felicia Zhang og Taylor Toth.

Isdans
De to største medaljefavoritter er helt klart franske Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat samt italienske Anna Cappellini og Luca Lanotte, der begge kvalificerede sig til Grand Prix Finalen og Vinter OL forrige sæson. Russiske Ekaterina Riazanova og Ilia Tkachenko endte på en 4. plads ved denne konkurrence sidste år. Det amerikanske søskendepar Maia Shibutani og Alex Shibutani gør deres seniordebut her. Danmark er repræsenteret af Katelyn Good og Nikolaj Sørensen.