søndag den 1. november 2009

Cup of China - Gala

De fleste programmer inkl. gala er allerede uploadet på YouTube. Bare søg på "Cup of China 2009" eller "CoC 2009" plus navn.

(Billede fra daylife.com)

Cup of China - Fridans

Der blev ikke ændret på stillingen i top 3 efter fridansen, og regerende VM-sølvmedaljevindere Tanith Belbin og Benjamin Agosto (billedet) kunne gå med guldet efter en solid fridans til "Ave Maria" af Caccini og "Amen" af Rossini. Alle deres elementer blev tildelt level 4 af det tekniske panel. Deres samlede score på 194.51 var næsten 14 point højere end sølvmedaljevindernes, men lavere end guldmedaljevindernes score ved de to forrige Grand Prix'er (Tessa Virtue og Scott Moir CAN - 197.71 pts og landsmændene Meryl Davis og Charlie White USA - 201.10 pts). Hvis de kan finpolere deres originaldans og fridans, burde de score højere ved deres næste Grand Prix, Skate America.

2008 VM-bronzemedaljevindere Jana Khokhlova og Sergei Novitski, der er berygtet for deres usædvalige kostumer (eks. her og her), tog sølv selvom deres fridans blev bedømt som aftenens tredjebedste. Styrken af deres obligatoriske dans og originaldans vandt dem sølvmedaljen med en margin på kun 0.65 point.

Federica Faiella og Massimo Scali skøjtede en fridans til "Gli Emigranti" af Nino Rota. Deres fridans var aftenens andenbedste, men ikke nok til at vinde dem sølv. De kan dog glæde sig ved, at deres fridans blev modtaget en del bedre af dommerne end sidste års fridans (kostumerne er også blevet 10 gange pænere).

Isdansernes podium:
Guld - Tanith Belbin/Benjamin Agosto USA - 194.51
Sølv - Jana Khokhlova/Sergei Novitski RUS - 180.57
Bronze - Federica Faiella/Massimo Scali ITA - 179.92

Se det fulde resultat her.
Se CD protokoller her.
Se OD protokoller her.
Se FD protokoller her.

(Billede fra daylife.com)

Cup of China - Parrenes lange program

Guldet gik til Xue Shen og Hongbo Zhao (billedet) der, trods små problemer med side-om-side springene, havde aftenens bedste lange program. Med deres LP score på 128.69 pts er de det eneste par, som har opnået en samlet score på over 200 pts. i sæsonen, selvom deres parpiruette blev dømt ugyldigt af det tekniske panel. Der er som sagt stadig plads til forbedringer, men man kan sikkert udråbe dem til en af favoritterne til OL-guld i Vancouver.

Deres landsmænd Dan Zhang og Hao Zhang rykkede to pladser op og snuppede sølvet efter et ambitiøst langt program, der bl.a. inkluderede en side-om-side 2axel-3tåloop kombination. Springet var fuldt roteret, men ikke landet rent og fik derfor negative GOE's. Det er også yderst sjældent at et par prøver en springkombination, der slutter med et tredobbeltspring. Resten deres elementer modtog positive GOE's.

Tatiana Volosozhar og Stanislav Morozov rykkede en plads ned og tog bronzemedaljen, da de havde problemer med alle deres side-om-side spring og kast. Specielt deres kast-3loop var skræmmende.

Lubov Iliushechkina og Nodari Maisuradze, der lå på 3. pladsen efter det korte program, havde problemer med adskillige elementer og faldt til en samlet 5. plads.

Parrenes podium:
Guld - Xue Shen/Hongbo Zhao CHN - 200.97
Sølv - Dan Zhang/Hao Zhang CHN - 186.49
Bronze - Tatiano Volosozhar/Stanislav Morozov UKR - 170.79

Se det fulde resultat her.
Se SP protokoller (PDF) her.
Se LP protokoller (PDF) her.

(Billede fra daylife.com)